Wanneer een zonnebloem zaaien?
Zonnebloemen zaaien is iets wat je met zorg moet doen, zoals eigenlijk bij elke plant geldt. Het belangrijkste is dan vaak de periode wanneer je gaat zaaien. De zonnebloem, oftewel Helianthus annuus, kan vanaf maart voorgezaaid worden. Wanneer je voorzaait, dan heb je sneller resultaat. Wil je ze echter meteen buiten zaaien, dan kun je ze het beste in mei zaaien. In april kan dit ook al wel, maar realiseer je dat een zonnebloem veel zon nodig heeft.

Waar kun je het beste zonnebloemen zaaien?
Een zonnebloem kan zowel in een pot als in de aarde gezaaid worden. Het is wel zo dat deze bloem in volle bloei voldoende grond nodig heeft, dus kies voor een pot die ruim genoeg is. Een kuiltje van zo’n 1 tot 2 centimeter diep is voldoende voor het zaadje. Geef het meteen water wanneer je gezaaid hebt. Houd bovendien in de gaten wanneer de grond droog is, want om te ontkiemen heeft vrijwel elke plant veel water nodig.

Hoe zonnebloemen zaaien?
Zoals we al zeiden kun je zonnebloemen in potjes of in volle grond zaaien. Een kuiltje van 1 tot 2 centimeter is diep genoeg. Maar dat is niet het enige waar je rekening mee moet houden. Het is ook belangrijk om ze ver genoeg uit elkaar te planten, zodat de plantjes voldoende ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Laat er dan ook ongeveer 20 cm tussen zitten. Heb je voor een reuzensoort gekozen? Dan moet je er op de lange termijn stokken bij plaatsen om ze steun te bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.