Hoewel de Prunus Laurocerasus Caucasica minder bekend is dan andere soorten laurierkersplanten, hebben ze wel dezelfde eigenschappen.  Ook deze soort behoudt zijn diepgroene bladeren de hele winter door en is medium winterhard. Laurierkersplanten zijn gemakkelijk in de verzorging, maar hebben wel specifieke voedingsbehoeften.

De Prunus Laurocerasus Caucasica is ideaal voor het vormen van een haag en heeft weelderige groenblijvende en dichte bladeren. De Prunus Laurocerasus Caucasica heeft weinig onderhoud nodig. In de lente produceert de Prunus Laurocerasus Caucasica witte bloemen die een sterke geur afgeven en die bijen aantrekken.  Vervolgens veranderen deze bloemen in rode besjes die zwart kleuren en erg geliefd zijn bij vogels.

Waarom zou je een Prunus Laurocerasus Caucasica planten?

De Prunus Laurocerasus Caucasica biedt het hele jaar een scherm van privacy. Het hele jaar door heeft deze plantsoort grote en groenblijvende bladeren die een privacy scherm vormen voor je tuin. Aangezien deze plant snel groeit en op een bosachtige manier groeit, vormt deze plant snel een groenblijvende haag. Door de Prunus Laurocerasus Caucasica te snoeien kan je zowel een formele als informele vorm meegeven.

In tegenstelling tot andere lauriersoorten heeft de Prunus Laurocerasus Caucasica weinig onderhoud nodig. Deze plant hoeft alleen maar gesnoeid te worden in het voorjaar en als het nodig is in de maand september.

De Prunus Laurocerasus Caucasica is ook winterhard en sterk. Ze zijn bestand tegen ziektes en plagen, maar kunnen af en toe wel aangevallen worden door parasieten. Bladluizen en schubben zullen zich proberen te vestigen, maar vaak is dat niet schadelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.